VDB GROUP

VDB groep neemt het Britse Nomique Seating over

De VDB Groep mengt zich in de Britse markt. De grootste, in Nederland producerende, leverancier van project- en schoolmeubelen, heeft een overeenkomst getekend om 100% van de aandelen Nomique Seating Ltd. over te nemen. Nomique ontwerpt, produceert en distribueert via een dealernetwerk bureaustoelen, bezoekersstoelen en soft seating met een fris design.

Identiteit Nomique blijft

“We zijn er trots op dat Nomique deel gaat uitmaken van onze groep. Ons eerste doel is om de dealers van Nomique te laten profiteren van het assortiment van de andere VDB-merken.” aldus director International Paul Zuidema. “De identiteit van Nomique blijft en we willen Nomique verder ontwikkelen tot een complete turnkey leverancier. We hebben eerder aangetoond succesvol te zijn bij het zelfstandig verder ontwikkelen van sterke bedrijven zoals Vepa, Drentea, EromesMarko en Be by Bèta. We hebben voor ogen hetzelfde te realiseren met Nomique.” 

Ook voordelen voor Nederlandse klanten

De twee directeur-aandeelhouders van Nomique, John Ravenhall en Nigel Barker, blijven aan als directie. John Ravenhall: “Naast een uitgebreid assortiment, halen we hiermee ook veel kennis binnen op het gebied van productietechnieken, sustainability en ICT. De VDB Groep loopt ver vooruit met duurzame materialen, waardoor we in de Britse markt een koppositie kunnen gaan innemen.” Paul Zuidema: “Uiteraard zijn er ook kansen voor Nomique richting Nederland. Worksphere, de soft-seating-lijn, past precies in multifunctionele werkomgevingen waar zowel ontspannen als gewerkt kan worden. Ideaal voor kantoren, zorg- en onderwijsinstellingen.”

VDB Groep

De VDB Groep is met de overname van Nomique een nog sterkere groep producenten van project- en schoolmeubilair met een jaaromzet van circa 70 miljoen euro. De in totaal 380 medewerkers werken verspreid over productielocaties in Emmen, Hoogeveen, Wijchen en Breda.  Met de overname komen hier nog eens 40 personen bij.  

Sterkste punt van de VDB Groep is dat het gehele productieproces plaatsvindt in eigen fabrieken in Nederland. De productielocaties hebben de meest moderne machines en robots. Door alles in eigen hand te houden, is de productie efficiënt en flexibel, met de nadruk op milieuvriendelijke technieken en materialen. De overige merken binnen de groep zijn: Vepa, Drentea, Be by Bèta, EromesMarko, Nice Price Office,  De Lockerfabriek, Zooi, Green Furniture Circle en Facility Express.

Voor nadere inlichtingen kunt u contact opnemen met:

John Ravenhall

Nigel Barker

+44 (0)7984182814

+44 (0)7734107626

Aanvullende informatie:

Website Nomique

100% deelnemingen VDB Groep:

Vepa
Drentea
by Bèta
EromesMarko
Nice Price Office
De Lockerfabriek
Green Furniture Circle
Zooi
Facility Express